Ova političarka je tužena za izdaju više od 1.000 puta: Sve tužbe odbačene!

Autor: Republika

Svet

30.08.2017

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv nemačke kancelarke Angele Merkel podneto je više od 1.000 tužbi za veleizdaju od vrhunca izbegličke krize 2015. godine do sada, preneli su danas lokalni mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel optužena za veleizdaju

Većina žalbi podnele su pristalice desničarske populističke stranke Alternativa za Nemačku (AfG), koja bi na izborima sledećeg meseca mogla da osvoji prve poslaničke mandate u federalnom parlamentu, prenosi AFP.

- Tužbe protiv kancelarke pokazale su se kao neosnovane - izjavila je portparolka kancelarije saveznog tužioca Frauke Keler.

Savezno tužilaštvo u gradu Karlsrueu na jugozapadu Nemačke, odgovorno je za istrage o državnoj bezbednosti, a po zakonu je obavezno da razmotri sve krivicne tužbe koje se bave ovom temom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Odluka Merkelove da dozvoli ulazak u zemlju više od milion tražilaca azila 2015. i 2016. dovela je do pada popularnosti njene Hrišcansko-demokratske stranke, piše Tanjug i dodaje da je njena lična popularnost u porastu sa smanjenjem intenziteta migrantskog talasa.


Trenutno, Merkelova vodi u anketama ispred konkurenta iz Socijal-demokratske stranke Martina Šulca.

Ipak, AfD je dobila oko 32 odsto glasova na lokalnim izborima u gradu Biterfeld-Volfen, gde su pristalice ove stranke izviždale Merkelovu na predizbornom nastupu.

AfD, koja okuplja ekstremne antimuslimanske i antiimigrantske pristalice, u anketama trenutno ima podršku osam do devet odsto građana.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading