(VIDEO) U Venecueli počeo vojni puč: Gvaido pozvao na konačno rušenje Madura, vojska na ulicama!

Autor: blic.rs

Svet

30.04.2019

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido objavio je danas snimak iz vojne baze u blizini Karakasa u kojem je, okružen vojnicima u uniformama i u društvu jednog od opozicionih lidera Leopolda Lopeza, pozvao vojni ustanak. Portparol Madurove vlade potvrdio je da je vojni puč u toku.

Vojska na ulicama

Prema poslednjim informacijama, na autoputu u blizini baze iz koje se Gvaido javio, vidi se dim i suzavac. Pojedini mediji navode da je reč o okršaju dela vojske koji je odan Maduru i dela vojske koji je prešao na stranu samoproglašenog predsednika Gvaida.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se, navodno pobunjeni deo vojske, koji se pozicionira na autoputu Francisko Fajardo.

"Vreme je za vojni ustanak"

Prethodno, Gvaido je pozvao venecuelansku vojsku da ga podrži u prekidanju "uzurpacije" koju vrši predsednik Nikolas Maduro. Kako je rekao u snimku, započeo završnu fazu svog plana da smeni Madura. Snimak objavljen na njegovom Tviteru nalogu, prema rečima samog Gvaida, nastao je u avio-bazi "La Karlota" u Karakasu.

- Nacionalne oružane snage donele su pravu odluku i računaju na podršku naroda Venecuele - dodao je Gvaido.

Lider opozicije u Venecueli proglasio se 23. januara za privremenog predsednika države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading