Napadač iz San Dijega klinac od 19 godina

Autor: Tanjug

Svet

28.04.2019

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena je poginula, a rabin i još dve osobe su ranjene kada je 19-godišnji napadač otvorio vatru u sinagogi u blizini San Dijega, saopštile su danas američke vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto zločina

Predsednik Donald Tramp i drugi zvaničnici osudili su napad koji su okarakterisali kao antisemitski, javio je AP.

Tramp je izrazio saučešće ljudima koje je ovaj napad pogodio i dodao da je "po svemu sudeći u pitanju zločin iz mržnje" i da će vlasti istražiti čitav slučaj, preneo je Rojters.

Napad se dogodio tačno šest meseci otkako je 11 ljudi ubijeno u sinagogi u Pitsburgu.

Napadač je identifikovan kao Džon Ernest i on je ispalio više rafala u sinagogi u okrugu Pauvej, u blizini San Dijega, saopštio je šerif Vilijam Gor. 

Pripadnik obezbeđenja je pucao na napadača dok je bežao, ali ga je promašio i pogodio njegov auto.

Napadač je uspeo da pobegne autom, ali kasnije ga je policija sustigla na autoputu i uhapsila, saopštio je šef policije San Dijega Dejvid Nislajt, preneo je AP.

Ernest nema kriminalni dosije, ali istražitelji ispituju tvrdnje koje je izneo u manifestu objavljenom na internetu da je on podmetnuo požar u džamiji u blizini grada Eskondido prošlog meseca, kada je pričinjena šteta ali nije bilo povređenih. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading