Ako tako Putin kaže, onda nema dileme: Svetla budućnost kineskog "Pojasa i puta"

Autor: Tanjug

Svet

27.04.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Moskva zainteresovana za projekat "Pojas i put", i istakao civilizovano ponašanje Kine u ostvarivanju svojih ciljeva, kao i uverenje većine država da su trgovinski ratovi, i restrikcije štetni po globalnu ekonomiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Si Đinping

- Niko ne želi restrikcije, niko ne želi trgovinske ratove, velika većina, odnosno blizu 100 posto država veruje da ratovi i restrikcije čine štetu po globalnu ekonomiju i njen razvoj - rekao je Putin, preneo je Tas s.

On je istakao da projekti, poput kineskog "Jedan pojas jedan put", imaju svetlu budućnost, jer za njih postoji veliko interesovanje.

Naglasio je da su čitavoj globalnoj ekonomiji potrebne liberalne vrednosti poput onih koje promoviše Kina.

 

 

Prema njegovim rečima, Moskva je zainteresovana za projekat "Pojasa i puta", i povećanje tranzitnog potencijala i istakao "civilizovano" ponašanje Kine u ostvarivanju svojih ciljeva.

Putin je zaključio da postoje "svetli izgledi za razvoj".

Kineski predsednik Si Đinping je 2013. godine, predložio inicijativu "Pojas i put", u cilju promovisanja multilateralne trgovine, iii investicionih projekata.

Projektu se priključilo oko 125 država, i na desetine međunarodnih organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading