Zelinski i Porošenko uglas: Rusija je okupator

Autor: Tanjug

Svet

24.04.2019

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći lider Ukrajine i novoizabrani predsednik izdali su odvojene izjave kojima osuđuju Rusiju kao okupatorsku silu u istočnoj Ukrajini. Do osuđujućih izjava je došlo nakon što je Moskva pokrenula postupak pojednostavljenja procedure za dobijanje ruskih pasoša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ima isti stav o Rusiji kao i njegov prethodnik

Odlazeći predsednik Petro Porošenko rekao je da se akcijom Kremlja krši međunarodno pravo, dok je novoizabrani šef države Volodimir Zelenski optužio Rusiju za rat protiv Ukrajine, prenosi Rojters.

Ranije danas predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o ubrzanju rešavanja zahteva za rusko državljanstvo Ukrajinaca koji žive u Donjecku i Lugansku.

U dekretu objavljenom na sajtu Kremlja navedeno je da će se ljudima koji žive u delovima Ukrajine u Donjeckom i Luganskom regionu razmatrati zahtevi za manje od tri meseca.

Putin je izjavio da je neprihvatljivo da stanovnici ukrajinskih regiona Donjeck i Lugansk nemaju prava, ali i dodao da Moskva ne želi da stvara probleme novom ukrajinskom rukovodstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading