(VIDEO) Ovo više nije teorija zavere, Hitler nije izvršio samoubistvo: Novi dokumenti FBI bacaju drugačije svetlo na kraj vođe Trećeg Rajha

Autor: blic.rs, Republika

Svet

24.04.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa Trećeg Rajha izvršio je samoubistvo 30. aprila 1945. godine u svom bunkeru nakon što je Berlin gotovo do uništen od strane savezničkih snaga. Sa Firerom u smrt zajedno je pošla i njegova izabranica Eva Braun. Tako bar kaže zvanična istorija, ona koju smo svi mi učili u školi. Ali, da li baš tako?!

Adolf Hitler

Iako su se od završetka Drugog svetskog rata ispredale razne "legende" o Hitlerovom kraju, čini se da dokumetni koje je nedavno objavio američki Federalni istražni biro (FBI) pokazuju da ono što su mnogi smatrali "teorijom zavere" sve manje podseća na "teoriju" i sve manje je reč o "zaveri".

Naime, prema dokumentima FBI, nacistički vođa pobegao je u Argentinu na samom kraju Drugog svetskog rata, 1945. godine.

Prema objavljenim materijalima, vođa Trećeg rajha je u podmornici stigao u Južnu Ameriku, kao i da mu je šest visokih argentinskih zvaničnika pružilo utočište na ranču u južnim Andima. Prema navodima, on je to učinio dve i po nedelje nakon pada Berlina.

Foto: U.S. DEPARTMENT OF JUSTICE
Crni na belo: Dokument FBI
Foto: U.S. DEPARTMENT OF JUSTICE

Kako pišu pojedini mediji, informacije o njegovm bekstvu su stigle i do direktora FBI, Edgara Huvera, ali ih je vrh federalnog biroa smatrao nepotpunom, pa je zaključila da je nemoguće nastaviti potragu za Hitlerom na osnovu tih informacija.

Čin bekstva se navodno organizovao u dve podmornice u to vreme, građene po najmodernijim standardima i sa mogućnostima duge plovidbe bez izklaženja na površinu.

Hitler je, kako se navodi u izveštaju, stigao u Argentinu zajedno sa 50 ljudi, oficira bliskih njegovom režimu i njihovim porodicama. Između ostalog, u njemu se poziva i na izveštaj lokalne policije o podmornici koja se odjednom pojavila na argentinskoj obali.

Foto: U.S. DEPARTMENT OF JUSTICE


Prvi izveštaj datira od 21. septembra 1945. godine, dok je prema zvaničnoj verziji, Adolf Hitler izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading