"Izjava američkog ambasadora za žaljenje"

Autor: Tanjug

Svet

24.04.2019

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Opaska američkog ambasadora u Rusiji Džona Hantsmana da američki nosači aviona predstavljaju pretnju Rusiji su za žaljenje", izjavio je ruski zamenik ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov danas za TAS S.

RepublikaFoto: twitter.com/AyoTV
Sergej Rbjakov

- Nadamo se da se američka megafonska diplomatija neće pretvoriti u megatonsku diplomatiju, jer u tom slučaju neće biti pobednika i američke diplomate će samo žaliti što su propustili šansu za vođenje normalanog, konstruktivnog dijaloga sa partnerima u svetu - rekao je on, preneo je TAS.

- Mi žalimo što su američki predstavnici u Rusiji otišli tako daleko da daju takve izjave - dodao je Rjabkov.

Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude signal za Moskvu, preneo je Sputnjik.

- Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta - rekao je Hantsman.

 

 

Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja "100.000 tona međunarodne diplomatije".

Dve grupacije američke flote, predvodene nosačima aviona "Abraham Linkoln“ i "UŠ Džon Stenis", stigle su u Sredozemno more kako bi učestvovale na vojnim vežbama.

Pored nosača aviona na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova. 

Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading