(VIDEO) Zaronio moćni "Posejdon": Putin nadgledao potapanje podmornice sa nuklearnim dronovima

Autor: Tanjug

Svet

23.04.2019

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin nadgledao je danas potapanje nove podmornice koja je namenjena za transport podvodnih nuklearnih dronova, oružja koje može izazvati razorni cunami.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Tokom posete vojnom brodogradilištu u Sankt Peterburgu, Putin je putem telekonferencije nadgledao isplovljavanje Belgorodske nuklearne podmornice u nuklearki Sevmaš u Severodvinsku na severozapadu Rusije.

Mornarica je saopštila da će podmornica dizajnirana za nošenje bespilotnih letelica "Posejdon" ući u upotrebu sledeće godine.

"Posejdon" može da napadne obalna područja teškim nuklearnim oružjem, izazivajući razorni talas cunamija. Putin je izjavio da su dosadašnji testovi bili uspešni.

On je prvi put spomenuo nuklearni dron među nizom drugih novih oružja koje je prošle godine nabrojao u svom govoru o stanju nacije, rekavši da će oni učiniti američke sisteme protivraketne odbrane beskorisnim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading