Ukrajinski snajperisti otvorili rafal na snimatelje ruske televizije

Autor: Republika

Svet

20.04.2019

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski snajperisti pucali su na snimateljsku grupu Ruske državne radio-televizije (VGTRK) u oblasti naselja Spartak na severu Donjecka, saopštili su novinarima predstavnici Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike

Foto: Ilustracija

Vatra je otvorena iz pravca Avdejevke, koja se nalazi pod kontrolom Kijeva. U tom trenutku snimateljska ekipa VGRTK je pripremala reportažu o uslovima života civila i situaciji u naselju Spartak na teritoriji DNR.

- Neophodno je navesti da je pucao snajperista koji je jasno video na nišanu ljude u koje je ciljao - rekao je predstavnik Narodne milicije DNR.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je pokrivala snajperistu vatrom iz ručne i automatske artiljerije. Niko od članova ekipe nije povređen.

Predstavnici DNR su podsetili da je taj napad najgrublje narušavanje normi humanitarnog prava.

Narodna milicija DNR je zatražila od rukovodstva OEBS-a da ne ignoriše napade na novinare i da odlučno osudi zločinačka dejstva ukrajinske vojske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading