Bugari ne žele da pucaju na Ruse

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.08.2017

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski vojnici odbili su, tokom vežbe NATO snaga u Rumuniji, da pucaju na mete na kojima su se nalazile ruske oznake, piše kanadski sajt "Global riserč". Vežbe su nastavljene pošto su mete prefarbane, a Bugarima upućeno izvinjenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bugari odbili da pucaju na mete koje liče na ruske zastave

Manevri na kojima su učestvovali vojnici iz 11 država-članica NATO-a nastavljena je tek pošto su mete prefarbane.

Rumunska vojska je objasnila da su za mete upotrebili stare bilborde iz tržnih centara, na kojima su bile slike koje "jako podsećaju na oznake ruskih oružanih snaga".

Kako navodi "Global riserč", NATO je odlučio da informacije o tom događaju ne budu obelodanjene.

U manevrima nazvanim "Plemeniti skok" učestvovali su vojnici iz 11 država-članica NATO-a, uključujući Albaniju, Bugarsku, Veliku Britaniju, Grčku, Španiju, Letoniju, Holandiju, Poljsku, Rumuniju i SAD.

Prošle godine, Bugari su odbili da učestvuju u formiranju crnomorske flotile, koja bi predstavljala protivtežu Rusima. Iako su Turska, Rumunija i Ukrajina pristale da učestvuju u tom projektu, posle odbijanja Bugarske ta ideja je odbačena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading