Omarovoj prete smrću zbog Trampa

Autor: Tanjug

Svet

15.04.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica američkog Kongresa redova demokrata Ilhan Omar izjavila je danas da joj sve više prete smrću, pošto je američki predsednik Donald Tramp na svom Tviteru objavio video u kome ona negira da je 2011. godine bio teroristički napad u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilhan Omar

- To ugrožava živote i mora da prestane - rekla je Omarova, optužujući Trampa za podsticanje desničarskog ekstremizma, prenosi AP.

Ona je dodala da su nasilni zločini i druga dela iz mržnje desničarskih ekstremista i belih rasista su u porastu u SAD i širom sveta.


- Ne možemo više da ignorišemo da ih ohrabruje najviši zvaničnik u zemlji. Mi smo svi Amerikanci - rekla je Ilhan Omar.

Njena izjava usledila je pošto je članica Predstavničkog doma Nensi Pelosi saopštila da je preduzela korake kako bi obezbedila bezbednost članice Kongresa i pozvala Trampa da ukloni video.



Ubrzo pošto se Pelosijeva oglasila i video je uklonjen kao pinovan Tvit, ali nije izbrisan.

Ipak, Nensi Pelosi je najavila da će nastaviti da prate pretnje upućene Omarovoj i pozvala Trampa da ne ohrabruje takvo ponašanje.

Tramp je objavio video u kome je Omar za napad 11. septembra 2001. godine rekla da su tu "neki ljudi nešto uradili".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading