Maduro bez zadrške odgovorio Pensu: Hitlerovi sledbenici su na vlasti u SAD

Autor: Tanjug

Svet

11.04.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro smatra da su u Sjedinjenim Američkim Državama na vlasti sledbenici Adolfa Hitlera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

- Mislim da je Adolf Hitler na drugoj strani. Rasisti i fašisti ne vladaju u Venecueli, oni vladaju severnije. Ovde (u Venecueli) vlada narod - izjavio je Maduro na državnoj televiziji.

Prema njegovim rečima, američki potpredsednik Majk Pens uporedio ga je sa Hitlerom i pozvao je svet da se ujedini u borbi protiv njega.

- Ali ja sam običan čovek iz naroda, radnik, humanista, veliki hrišćanin. Nikada u životu nisam dao naređenje da nekoga napadnemo, niti ću to učiniti, mi to nećemo učiniti - istakao je Maduro.

- Mi nismo narod koji raspolaže vojnim bazama po celom svetu kao vi gospodine Pens, vi imate 800 vojnih baza u svetu. Vi okupirate, napadate, bombardujete narode širom sveta već decenijama, podržavate državne udare. Ja sam hrišćanin, revolucionar, socijalista, bolivarijanac, odgajan na vrednostima, primeru i mislima našeg oslobodioca Simona Bolivara - istakao je venecuelanski lider.

Podsetimo, u januaru su u Venecueli počeli masovni protesti protiv zakonitog predsednika zemlje Nikolasa Madura ubrzo nakon što je položio zakletvu. Predsednik Narodne skupštine Huan Gvaido nezakonito se proglasio za privremenog predsednika Venecuele.

Niz zapadnih zemalja na čelu sa SAD priznale su Gvaida za predsednika, dok su Rusija, Kina, Turska i druge zemlje podržale Madura.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading