Kašogijev sin o kraljevskoj porodici: Oni su čuvari svih "Saudijaca"

Autor: Tanjug

Svet

10.04.2019

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin ubijenog novinara Salah Kašogi opisuje kralja Salmana i princa Muhameda bin Salmana kao "čuvare svih Saudijaca", preneo je AP. Salah je na Tviteru objavio da akt humanosti dolazi od njihovih moralnih kvaliteta, a ne priznanja krivice za surovo ubistvo.

Svirepo likvidiran: Džamal Kašogi

Prvog aprila je Vašington post objavio da su deca novinara iz Saudijske Arabije kao odštetu za očevo ubistvo dobila veliki iznos novca i luksuzne kuće vredne po četiri miliona dolara.

List navodi i mogućnost da će Kašogijeva dva sina i dve ćerke primiti i mnogo veće uplate, spominju se desetine miliona dolara, o kojima će se možda pregovarati nakon suđenja za ubistvo saudijskog novinara.

Agencija podseca da je Kašogija, otvorenog kritičara saudijskog režima, likvidirao tim saudijskih operativaca u konzulatu te zemlje u Istanbulu, i da je ubistvo oktobra 2018. godine izazvalo burne reakcije čitavog sveta, a mnogi političari i biznismeni udaljili su se od te zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading