Merkelova oštro sa protivnicima njene izbegličke politike (VIDEO)

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2017

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kancelarka Angela Merkel suprotstavila se demonstrantima koji su pokušali da prekinu njen predizborni govor uvredama i zvižducima u Kvendlinburgu.

RepublikaFoto: youtube.com/BUNKER 88
Demonstranti protiv politike Angele Merkel

Ona je poručila im da njihovi gnevni uzvici neće rešiti probleme Nemačke.

Usred uzvika "Merkel, odlazi" i "Lažljivice, lažljivice" kojima su se demonstranti snažno usprotivili njenoj izbegličkoj politici, i to tokom čitavog njenog 30-minutnog obraćanja, kancelarka je tri puta pravila digresije u svom govoru, prenosi Rojters. 

- Nadam se da ste uspeli da shvatite nešto od ovoga, iako neki od vas i dalje viču - rekla je Merkel natmurenog izraza lica pred kraj svog govora, koji je održala pred 1.500 ljudi. 

Kako je istakla, neki misle da se problemi u Nemačkoj mogu rešiti vikanjem.

Merkel je u današnjem govoru jasno stavila do znanja da su izbeglice dobrodošle u Nemačku, iako je priznala da ne sme biti ponavljanja prevelikog priliva. 

Neki od antimerkelovskih slogana nosili su natpise "Idi kod muslimana", "Gubi se, Merkel" i "Spasimo ustav od Merkelove", sa oznakom krajnje desničarske Alternative za Nemačku (AfD), a na jednom velikom belom transparentu s crvenim mrljama poput krvi sarkastično je pisalo "Hvala Merkel". 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading