Besni rat u Libiji: 20 mrtvih u okršajima u Tripoliju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

07.04.2019

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U borbama izmedu armije generala Haftara i pripadnika vojske pod rukovodstvom Tripolija poginulo je više od 20 ljudi, saopštili su libijski mediji.

Foto: Ilustracija

Navodi se i da je zbog borbi u pojedinim delovima libijske prestonice došlo do prekida u snabdevanju elektricnom energijom.

Podsetimo, prethodno je misija Ujedinjenih nacija u Libiji zatražila da se uvede dvočasovno primirje između zaraćenih strana kako bi se evakuisali povređeni.

Inače, Libijska nacionalna armija pod rukovodstvom maršala Halifa Haftara počela je danas vazdušni deo vojne operacije iznad Tripolija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Amerikanci pobegli

Komandant američkih snaga za Afriku, general Tomas Valdhozer izjavio je danas da će pripadnici oružanih snaga privremeno napustiti Libiju zbog obnovljenih sukoba izmedu zaraćenih oružanih grupacija.

- Kontingent Oružanih snaga SAD privremeno je premešten iz Libije kao odgovor na (pogoršanje) uslova bezbednosti. Mi ćemo nastaviti da pratimo situaciju na mestima i procenjuje se mogućnost nastavka vojnog prisustva SAD u zavisnosti od situacije - navela je komanda na Tviteru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading