Orbanova poruka pred izbore za Evropski parlament: Odlučujemo od budućnosti hrišćanske civilizacije

Autor: Tanjug

Svet

05.04.2019

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer Viktor Orban predstavio je izborni program svoje stranke Fides za Evropski parlament. On je poručio da se na predstojećim izborima odlučuje o budućnosti "naše hrišćanske civilizacije".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

Izbori za evropski parlament odlučiće da li će Evropska unija imati "promigrantske ili antimigrantske" lidere u budućnosti, da li će "Evropa nastaviti da pripada Evropljanima ili masama iz druge civilizacije, da li ćemo moći da sačuvamo našu hrišćansku, evropsku kulturu ili ćemo prostor prepustiti multikulturalizmu", rekao je Orban u govoru.

Prema njegovim rečima, nezadovoljstvo evropskom elitom izazvano je uglavnom njenim odnosom prema pitanju migracije.

On upozorava i da se Evropa ne suočava samo sa migrantskom krizom, već i sa migracijom ljudi u istorijskom smislu, prenosi MTI.

Orban veruje i da bi Evropa mogla da zaustavi masovnu migraciju "ali da to nije čak ni pokušala" i dodaje da aktuelni evropski lideri podržavaju i ohrabruju migraciju.

Fides u svom programu zalaže se da se "briselskim birokratama" oduzmu ovlašćenja da regulišu pitanje migracije i da se ta nadležnost vrati članicama EU.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading