Rusija: 10 uhapšenih na protestu protiv kontrole interneta (FOTO)

Autor: Tanjug

Svet

26.08.2017

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 1.000 Rusa protestovalo je danas u Moskvi, prkoseći jakoj kiši, u znak protesta protiv vladinih mera pooštravanja kontrole nad upotrebom interneta, pri čemu je policija uhapsila desetak demonstranata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Policija uhapsila 10 demonstranata

Uzvikujući slogane kao što su "Rusija će biti slobodna" i "Rusija bez senzure", učesnici protesta su bili u pratnji većeg broja policajaca, u maršu koji su lokalne vlasti odobrile, prenosi AFP.

- Inovacije i tehnologija će pobediti! Odbranićemo svoje slobode! - rekao je jedan demonstrant, kako pokazuje snimak marša koji je objavljen na Jutjubu.

Neki su marširali i u znak podrške Kudoberdiju Nurmatovu, novinaru ruskog opozicinog lista "Novaja gazeta", koji se suočava sa deportacijom u Uzbekistan zbog optužbi za kršenje imigracionih zakona.

Reporter agencije Frans pres navodi da su privedena dva demonstranta koji su nosili zastave u duginim bojama.

U julu je ruski parlament izglasao zabranu veb alatki koje omogućuju korisnicima interneta da zaobiđu zvanične zabrane pojedinih sajtova, napominje francuska agencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading