Lavrov uveren: SAD će priznati izbore u Ukrajini

Autor: Tanjug

Svet

02.04.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da ne sumnja da će Zapad priznati rezultate predsjedničkih izbora u Ukrajini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Iskreno, ja ne vidim razloge ni za optimizam ni za pesimizam - rekao je Lavrov za list "Moskovski komsomolets".

Lavrov je podsetio da su posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) već objavili preliminarni izveštaj o rezultatima prvog kruga izbora "koji je pun opisa grubih nepravilnosti, kao što su korupcija, mito, pritisak na glasače i mnogih drugih".

On je dodao da je, ipak, celi izveštaj u prilično neutralnom tonu.

 

 

- Pretpostavljam da smo mi bili predmet pažnje sve činjenice bile bi iznesene sa mnogo više emocija. U ovom slučaju sve je svedeno, jednostavno su predočene činjenice - rekao je Lavrov.

On je podsetio da je onda usledilo saopštenje kako sve to nije uticalo na legitimnost izbora.

- Takođe, legitimnost nije dovedena u pitanje ni grubim kršenjem propisa OEBS-a, ni nakon zabrane našim posmatračima da prate izbore, pa čak ni odlukom da se uskrati pravo glasa za više od tri miliona Ukrajinaca koji rade i žive u Rusiji. Eto, to su činjenice života Ukrajine - naglasio je Lavrov, preneo je TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading