Pljušte optužbe! Timošenkova tvrdi da je Porošenko namestio izbore!

Autor: Tanjug

Svet

02.04.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liderka opozicione ukrajinske partije Otadžbina Julija Timošenko optužila je aktuelnog predsednika Petra Porošenka da je "namestio" prvi krug predsedničkih izbora, ali je rekla da ne planira da ospori rezultate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Julija Timošenko

Prema podacima Centralne izborne komisije, Julija Timošenko u prvom krugu je bila na trećem mestu sa 13,38 odsto glasova. Komičar Vladimir Zelenski bio je prvi sa 30,26 procenata glasova, a Porošenko je dobio 15,92 odsto glasova podrške, tako da njih dvojica idu u drugi krug. 

- Mogu sa sigurnošću da kažem da je predsednik Petro Porošenko "namestio" izbore, posebno sopstvene rezultate. Oni (izbori) nisu samo ''namešteni'', oni su lažni - rekla je Timošenkova na konferenciji za novinare.

Ona je, međutim, izjavila da neće osporiti rezlutate izbora na sudu jer ne veruje u pravdu u Ukrajini.


- Mogu odmah da kažem da ne idemo na sud. U Ukrajini ne postoji pravosudni sistem, zato je nemoguće tu osporiti izbore - dodala je Timošenkova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading