Srpski plaćeni ubica likvidirao novinarku BBC?!

Autor: Republika

Svet

02.04.2019

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najdžel Dando, brat novinarke BBC-ja Džil Dando, koja je ubijena 1999. godine, gostujuću u emisiji "Lorraine" izjavio je da bi možda mogao da rasvetli činjenice u vezi njene smrti.

RepublikaFoto: youtube.com/KillianM2/printscreen
Džil Dando

Džil Dando je, inače, ubijena na pragu svoje kuće u Londonu. Policija je uhapsila Barija Džordža 2000. godinu dana posle ubistva 37-godišnje voditeljke Dando, ali je osumnjičeni kasnije pušten. Nakon toga nije bilo osumnjičenih lica koja bi se teretila za ubistvo novinarke. 

Brat ubijene novinarke je izjavio da ne veruje da je počinilac ubistva bio profesionalac, a naročito ne sa ovih prostora, o čemu se mnogo pričalo te 1999. godine, kada su zločinci sa Zapada bombardovali Saveznu Republiku Jugoslaviju.

- Mislim da možete da odbacite ideju da je srpski plaćeni ubica umešan, što je bila popularna teorija u to vreme - naveo je Najdžel.

- Verujem da su se okolnosti tako poklopile da je to bilo samo pogrešno vreme i pogrešno mesto, i da je neka osoba imala kod sebe vatreno oružje i znala gde živi Džil, a iz nekog razloga je uradila to što je uradila, mi razlog posle ovoliko vremena ne možemo nikako znati - kazao je Najžel, i dodao da se najverovatnije radi o slučajnosti.

Motiv je takođe velika misterija po rečima brata ubijene novinarke.

Po njegovim rečima, policija je odradila iscrpnu istragu, a komšije i dalje pričaju o nekom čudnom čoveku kojeg su videli kobnog dana u ulici gde se desio zločin, a kako dodaje brat ubijene novinarke - nikad nećemo saznati ko je taj čovek i da li je on povukao obarač .

- Sedmice su se pretvorile u mesece, meseci u godine, a niko nije osuđen za ubistvo Džil Dando - zaključio je na kraju Najdžel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading