Arapska liga: Trampovo priznanje Golanske visoravni nelegalno, idemo u UN

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

31.03.2019

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arapska liga je danas na samitu u Tunisu najavila da će Savetu bezbednosti UN predložiti nacrt rezolucije kojom će osuditi američko priznanje izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predstavnici Arapske lige

Kako je preneo Rojters, predstavnici 22 države u Arapskoj ligi su u zajedničkom saopštenju posle samita istakli i da će od Međunarodnog suda pravde zatražiti ocenu o "nelegalnosti i nevalidnosti američkog priznanja“ Golanske visoravni kao izraelske teritorije.

Predstavnici Arapske lige su u zajedničkom saopštenju osudili izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da bi trebalo priznati izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni, kao i njegovu prošlogodišnju odluku da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

Na današnjem samitu Lige odbačeni su i drugi stavovi Trampove administracije, koji su nazvani nepravednim i previše naklonjenim Izraelu.

Lideri okupljeni na samitu su poručili i da će priznati Izrael ukoliko se ta zemlja povuče sa okupirane Golanske visoravni, iz Istočnog Jerusalima i sa Zapadne obale, preneo je Tanjug.

Ove teritorije Izrael je okupirao u ratu 1967. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading