Da li je ovo novi predsednik Ukrajine?!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

30.03.2019

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski komičar Volodimir Zelenski, koji nikada nije vršio javnu funkciju, dobio je najviše glasova u najnovijoj anketi javnog mnjenja uoči sutrašnjih predsedničkih izbora u Ukrajini, ali je daleko od pobede u prvom krugu.

RepublikaFoto: youtube.com/Jonah Fisher
Favorit: Volodimir Zelenski

Zelenski, koji se proslavio igrajući ulogu predsednika u jednoj televizijskoj komediji, na vrhu je sa 20,9 odsto glasova ispitanika.

Aktuelni predsednik Petro Porošenko pokušaće da dobije još jedan mandat, ali anketa koju je u petak objavio Kijevski međunarodni institut za sociologiju, pokazala je da mu podršku daje samo 13,7 odsto birača, preneo je Tanjug.

Ukrajinci će sutra birati između 39 kandidata za predsednika, za kojeg se nadaju da će zemlju od 42 miliona ljudi izvući iz nevolja, uključujući endemsku korupciju, naizgled nerešivi sukob na istoku zemlje i ekonomiju koja je u problemima, prenosi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading