Tramp preti Meksiku: Zaustavite ilegalne imigracije, ili zatvaram granicu!

Autor: Tanjug

Svet

29.03.2019

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je da će iduće sedmice zatvoriti južnu granicu sa Meksikom ili barem njene veće delove. On je rekao da će to učiniti ukoliko Meksiko "smesta i potpuno ne zaustavi ilegalne imigracije u SAD".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tekst potpisa

Pentagon je u utorak, 26. marta, odobrio transfer jedne milijarde dolara vojnim inženjerima za izgradnju novog zida duž granice sa Meksikom.

Predstavnički dom Kongresa SAD nije uspeo 26. marta da poništi prvi veto američkog predsednika Donalda Trampa u vezi sa finansiranjem zida na granici sa Meksikom, jer demokrate koje kontrolišu donji dom nisu uspeli da privole dovoljan broj republikanaca za dostizanje većine od dve trećine, potrebne za poništavanje veta.

Uz ovakav ishod glasanja vanredno stanje će ostati na snazi, što će Trampu omogućiti da nastavi da dobija novčana sredstva sa federalnih računa za projekat izgradnje zida.

Tramp je 15. marta uložio veto na rezoluciju Senata kojom se odbacuje njegov pokušaj da se proglasi vanredno stanje na granici sa Meksikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading