U Venecueli struja nestala 250 puta za dve godine

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.03.2019

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Energetski sistem Venezuele je u protekle dve godine bio meta oko 250 napada, izjavio je ministar za komunikacije te zemlje Horhe Rodrigez, dodajući da su oni koji stoje iza napada pokuššali da se "domognu moći".

RepublikaFoto: pixabay.com

- Bilo je oko 250 napada na nacionalnu elektroenergetsku mrežžu u protekle dve godine. Ljudi u drugim zemljama retko se suočavaju sa nemilosrdnom i viššedimenzionalnom agresijom, kao što je ona koju su izvršile snage krajnje desnice koje nemaju pojma ššta su moral i žžele samo da preuzmu vlast i da daju kontrolu nad resursima zemlje Donaldu Trampu - izjavio je Rodrigez.

Ministar je u ponedeljak rekao da je Venecuela još jednom ostala bez struje nakon čina sabotažže kod hidroelektrane Simon Bolivar. Okrivio je protivnike vlade za incident.

Glavni grad Venecuele Karakas i 20 od 23 regiona 7. marta su ostali bez struje.

Nacionalna strujna kompanija saopštila je da je nestanak struje izazvan nesrećom u hidroelektrani Simon Bolivar, za koji je predsednik Venecuele Nikolas Maduro okrivio "američki imperijalizam". Međutim, Stejt department je porekao povezanost sa incidentom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading