Stvorena nova teroristička organizacija u Siriji!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

25.08.2017

13:23 >> 12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojnost nove organizacije terorističkih grupe u Siriji pod imenom Hejat Tahrir el šam ključnu ulogu u kojoj ima Nusra front prevazilazi 25 hiljada militanata, izjavio je načelnik glavne uprave Generalštab Oružanih snaga Rusije general Igor Korobov.

RepublikaFoto: Tanjug
U ovom trenutku ujedinilo se više od 70 grupa

- U ovom trenutku ujedinilo se više od 70 grupa, između ostalog i iz sastava opozicije koja se ranije smatrala umerenom. Brojnost grupe Hejat Tahrir el šam prelazi 25 hiljada militanata - rekao je Korobov na okruglom stolu tokom foruma "Armija 2017".

Po njegovim rečima, lideri terorista, želeći da ujedine islamističke oružane formacije u Siriji, pokušavaju da stvore novu strukturu sa Nusra frontom u glavnoj ulozi.

- Ova grupa vodi aktivne borbe akcije protiv vladinih snaga, kao i protiv umerene opoziciju u provincijama Alep, Damask, Idlib i Hama - izjavio je Korobov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading