Lavrov odbrusio Pompeu: Pokušali ste puč u Venecueli

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

25.03.2019

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom izjavio da pokušaji SAD da organizuju državni udar u Venecueli i pretnje njenoj zakonitoj vladi predstavljaju otvoreno mešanje u stvari ove latinoameričke države, saopštili su u Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

- Lavrov je istakao da pokušaji Vašingtona da organizuje državni udar u Venecueli i pretnje njenoj legitimnoj vladi predstavljaju kršenje povelje UN, otvoreno mešanje u unutrašnje stvari suverene države - navodi se u komentaru.

Kako se navodi u MIP-u, ruski ministar je izjavio svom američkom kolegi da „namera SAD da prizna izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava, ometa rešavanje sirijske krize, pogoršava stanje na celom Bliskom istoku".

- Konstatujući principijalne nesuglasice u pozicijama Rusije i SAD, šefovi spoljnopolitičkih resora su se dogovorili da nastave kontakte i razmene mišljenja oko pomenutih i drugih pitanja iz međunarodnog života, kao i o problemima u bilateralnim odnosima - navodi se u MIP-u Rusije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading