Donald Tusk otkrio: EU lideri postiglli dogovor o odlaganju Bregzita

Autor: Tanjug

Svet

21.03.2019

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da su lideri EU 27 postigli jednoglasan odgovor na zahteve britanske premijerke Tereze Mej o odlaganju Bregzita.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mejova i Tusk

U Briselu se citira nacrt zaključaka samita u kome se navodi da je da novi datum za izlazak Velike Britanije iz EU 22. maj, odnosno pred početak izbora za Evropski parlament, i to pod uslovom da britanski Donji dom sledeće nedelje usvoji Sporazum o povlačenju.

U slučaju ponovnog negativnog ishoda glasanja o Sporazumu, Londonu se ostavlja prostor da do 12. aprila obavesti Brisel o svojim daljim namerama. U EU naglašavaju da odlaganje Bregzita na dva meseca ne bi poremetilo evropske izbore koji će se odvijati od 23. do 26. maja.

Istovremeno 27 članica EU smatraju da je to sasvim dovoljan period da Ujedinjeno Kraljevstvo zavši zakonodavno proces nephodan za povlačenje iz EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading