Jezivi detalji: Evo zašto su novinarki iz podmornice odsečeni glava, ruke i noge (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

24.08.2017

16:29 >> 16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da je telo švedske novinarke Kim Val isplivalo bez glave, ruku i nogu šokiralo je svet! Bila je na podmornici danskog pronalazača Petera Madsena, a potom nestala.

RepublikaFoto: twitter.com/Marie Telling
Policija i dalje traga za njenom glavom, rukama i nogama

Strani mediji trenutno spekulišu o motivu ovog jezivog zločina.

Jedna teorija je da je Val ubijena jer je duboko zašla u zabranjene vode, odnosno, bila je na pragu raskrinkavanja jedne od najvećih krijumčarkih kokainskih bandi iz Južne Amerike. Osim toga, obezglavljeni leševi su prepoznatljiv znak za ubistva zloglasnih južnoameričkih kartela. Takođe se priča da je pratila sumnjivog biznismena.

Ali, to su samo nagađanja.

Ono što je poznato je hronologija zločina. 

Telo je pronađeno nedaleko od mesta na kojem je potonula podmornica na koju se Vol ukrcala sa danskim pronalazačem Peterom Madsenom (46) koju je on sam konstruisao, kako bi napravila reportažu.

Idućeg jutra, njen dečko je prijavio njen nestanak. Ubrzo posle toga Madsen je prijavio da je njegova podmornica potonula zbog kvara. Madsen je izronio iz podmornice i otplivao do obližnjeg čamca koji ga je spasio. Madsenova privatna podmornica dužine UC3 Nautilus, duga je 16.7 metara, i te je večeri pronađena na morskom dnu u Zalivu Koge, južno od Kopenhagena, na dubini od 6.7 metara.

RepublikaFoto: youtube.com/TomoWorld
Jedna od poslednjih fotografija Kim Val

Madsen je policiji rekao da je iskrcao Vol živu u luci u Kopenhagenu u noći s 10. na 11. avgusta. U ponedeljak je potpuno promenio svoju priču i izjavio da je "došlo do nesreće na podmornici u kojoj je Kim stradala i da je posle toga "sahranio" u moru", saopštila je policija.

Madsen je u pritvoru i optužen je za ubistvo iz nehata. Međutim, Madsenov iskaz je i pre pronalaska tela bio neuverljiv iz više razloga. Pitanje je zašto nije zvao policiju posle nesreće i smrti Val, nije odneo njeno telo na obalu niti ga je ostavio u podmornici, a nije rekao zašto je prvo tvrdio da je iskrcao živu. Kada je pronađen njen unakaženi leš, sigurno je da se radi o ubistvu za koje je Madsen, barem zasad, jedini osumnjičeni.

Jens Moler, glavni inspektor za ubistva policije u Kopenhagenu, objasnio je da je leš pronađen s metalom privezanim za njega kako ne bi isplivao na površinu i da su na lešu takođe pronađene povrede koje ukazuju na to da je neko pokušao da istisne iz njega sav vazduh, da ne bi izronio.

- I dalje tražimo delove tela koji nedostaju - rekao je inspektor.

Još jedan značajan dokaz koji upućuje na to da se radi o ubistvu su pronađeni tragovi zgrušane krvi pronađeni u podmornici, prenosi Index.hr. Analiza je pokazala da krv pripada nesrećnoj novinarki. Policija smatra da je Madsen namerno potopio podmornicu, da bi prikrio ubistvo. Madsen i dalje poriče krivicu, a njegov advokat kaže da Madsen sarađuje sa istražiocima.

Pogledajte video: Rekonstrukcija zločina

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading