Roditelji ubijenog na Zakintosu: Tražimo pravdu za našeg sina!

Autor: Republika

Svet

24.08.2017

14:35 >> 14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića prebijenog na Zakintosu, dali su prvi intervju od smrti sina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pretučen na smrt, roditelji traže pravdu

Bakari Henderson ubijen je u tuči u Grčkoj, a za ubistvo uhapšeni su mladići iz Srbije.

- Ne znamo kako je došlo do tuče. Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca - rekla je za CBS njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili "samo nešto što je izmaklo kontroli".

 Naslutila je da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz Ambasade SAD.

- Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali - rekla je Džil Henderson. 

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog "klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima". 

- Prva misao mi je bila: "Kakvi to roditelji podignu takve divljake, koji mogu da načine toliko zlu stvar drugom ljudskom biću". Međutim, posle toga kao da mi se obratio Sveti duh i rekao mi je da je ovo mnogo veće od toga. Živimo u svetu u kojem naši lideri sede i skoro da podržavaju takvo ponašanje, svakako ga ne osuđuju, a svojom tišinom ga promovišu. Mislim da, ako želimo napred, moramo svi zajedno da budemo mnogo bolji - kažu njegovi roditelji. 

Dodaju da žele pravdu za svog sina.

- Želimo pravdu za Bakarija. To znači da svi koji su umešani u to završe iza rešetaka, nadam se na dugo vremena - rekla je Džil Henderson. 

Kako su rekli, angažovali su advokata i planiraju da budu u Grčkoj na suđenju. U te svrhe je preko interneta prikupljeno više od 100.000 dolara donacija. 

Navode i da ih nije zvao niko iz Kongresa, osim jednog senatora kada su pokušavali da prebace Bakarijevo telo u SAD. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading