SADA I U SAD: Moramo da obustavimo letove aviona "737 maks"

Autor: blic.rs

Svet

13.03.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp zabranio je letove aviona "boing 737 maks" u toj zemlji nakon nesreće u Etiopiji, prenosi "Miror".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Izdaćemo hitnu naredbu da se prizemlje svi letovi modela "737 maks 8" i "737 maks 9", kao i svi avioni povezani sa ovim modelima. Boing je neverovatna kompanija. Oni sada rade veoma naporno i nadamo se da će doći do rešenja, ali dok to ne učine, svi avioni su prizemljeni - rekao je Tramp na konferenciji za medije u Beloj kući.

Tramp je kao razlog za odluku citirao "nove informacije" koje su izašle na videlo u tekućoj istrazi o nesreći, ali nije naveo detalje, prenosi AP.

Američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (FAA) održala je hitan sastanak nakon što je Kanada saopštila da suspenduje letove "boinga 737 maks".

Uprava je avio-prevoznike o odluci obavestila nekoliko minuta pre Trampovog obraćanja novinarima.

Sjedinjene Američke Države su poslednja u nizu zemalja, koje su na ovaj potez odlučile zbog zabrinutosti za bezbednost putnika.

Prethodno su letove ovih aviona zabranile Irska, Nemačka, Velika Britanija, Malezija, Singapur, Australija, Kina, Indonezija, Holandija, Belgija, Norveška, Crna Gora, Ukrajina, Kanada

Avion "boing 737 maks" srušio se u Etiopiji u nedelju, 10. marta, nekoliko minuta nakon poletanja.

U nesreći je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading