Bivši potpredsednik SAD najavio borbu za ulazak u Belu kuću! Trampu se bliži kraj?

Autor: rs.sputniknews.com

Svet

12.03.2019

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši potpredsednik SAD Džozef Bajden namerava da se kandiduje za predsednika države 2020. godine, piše list Hil, pozivajući se na neimenovanog kongresmena iz Demokratske partije

RepublikaFoto: pixabay.com
Bela kuća u kojoj je sada Tramp

Prema rečima tog kongresmena, Bajden (76) mu je u telefonskom razgovoru saopštio da namerava da se bori za predsedničku kandidaturu u Demokratskoj partiji. Kao potvrdu svojih reči, kongresmen je listu Hil dostavio audio-snimak razgovora sa političarom.

Tokom razgovora Bajden je predložio članu Kongresa sastanak kako bi razgovarali o strategiji predizborne kampanje i zatražio od njega podršku. Nije poznato kada će bivši potpredsednik SAD zvanično saopštiti da namerava da uđe u predsedničku trku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džozef Bajden preti da svrgne Trampa

U januaru je saopšteno da je Bajden navodno rekao predstavnicima Demokratske partije da će se sigurno kandidovati za predsednika.

Svoju nameru da učestvuju na izborima javnosti su već saopštili senator Berni Sanders, bivši gradonačelnik San Antonija Džulijan Kastro, bivši kongresmen Džon Dileni, gradonačelnik Saut Benda Pit Batigig, član Predstavničkog doma Tulsi Gabard i ostali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading