SARADNJA RUSIJE I IZRAELA: Tamo gde nestaje teror - dolazi Iran!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

23.08.2017

12:08 >> 10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju izjavio je da akcije Irana u Siriji ne prete samo Izraelu i Bliskom istoku, već i celom svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin zadovoljan odnosima između Rusije i Izraela

- Iran ulaže velike napore kako bi ojačao svoje prisustvo u Siriji. Za Izrael, Bliski istok i, verujem, za ceo svet - rekao je Netanijahu.

Prema njegovom mišljenju: - Iran je u naprednom stadijumu kontrole i uticaja na Irak i Jemen, a prilično se, u praksi, kontroliše Liban.

Netanijahu je apelovao na Putina, naglašavajući da su veoma važni zajednički napori da se pobedi DAEŠ.

- Ali negativna stvar je to što tamo gde pobeđujemo DAEŠ i nestaje terorizam, tamo dolazi Iran - rekao je Netanijahu.

- Ne možemo ni na trenutak da zaboravimo da Iran svakodnevno nastavlja da ugrožava uništavanjem države Izrael, on naoružava terorističke organizacije i podstiče i pokreće teror - rekao je izraelski premijer.

On je dodao da Iran, takođe, razvija rakete.

Sa svoje strane, predsednik Rusije Vladimir Putin je visoko ocenio nivo saradnje sa Izraelom, kao i mogućnost da se odmah razmotre sva aktuelna pitanja.

- Veoma sam zadovoljan što imamo tako efikasan mehanizam saradnje, uključujući i na najvišem nivou. Možemo se sastajati i na radnom nivou i na našem (najvišem) i redovno i onda kada je potrebno naše direktno učešće kako bismo razmotrili bilateralne odnose i situaciju u regionu - rekao je Putin.

Ruski lider posebno je naglasio da je zadovoljan razvojem odnosa između Rusije i Izraela. On je dodao da je, između ostalog, to bila lična zasluga izraelskog premijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading