Kongres pokreće istragu: Tramp u problemu zbog korupcije?!

Autor: Tanjug

Svet

03.03.2019

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbor za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa pokrenuće istragu protiv predsednika SAD Donalda Trampa i njegovih saradnika. Reč je o istrazi zbog moguće opstrukcije pravde, korupcije i zloupotrebe ovlašćenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Predsedavajući tog Odbora, demokrata Džeri Nadler rekao je za Ej-Bi-Si da je odbor zatražio dokumenta od više od 60 ljudi i entiteta iz Trampove administracije, u okviru širenja istrage ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine, navodi Asošiejted pres. 

Odbor za pravna pitanja traži dokumenta, između ostalih, od sina predsednika SAD Donalda Trampa Juniora i finansijskog direktora kompanije Tramp Organizacije (Trump organization) Alena Vajselberga. 

- Naš je zadatak da štitimo vladavinu prava. Pokrenućemo istrage zloupotrebe ovlašćenja, korupcije i opstrukcije pravde. Učinićemo sve što možemo da dođemo do dokaza - rekao je Nadler. 

 

 

On je kazao da misli da je "veoma jasno" da je Tramp opstruisao pravdu. 

Dodao je, međutim, da je sada prerano da se razmatra mogućnost Trampovog opoziva. 

Tramp u kontinuitetu negira krivicu i optužuje demokrate za lov na veštice. 

Predsednik SAD je juče i danas oštro kritikovao specijalnog savetnika Roberta Mulera koji vodi istragu navodne povezanosti Trampovog izbornog štaba sa Rusijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading