ZEMLJOTRES U ITALIJI: Spasioci izvlače preživele

Autor: Tanjug

Svet

22.08.2017

06:17 >> 06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon zemljotresa koji je pogodio italijansko ostrvo Iskija sumiraju se posledice. Do sada je poznato da su dve osobe poginule dok spasioci izvlače preživelu decu iz ruševina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U zemljotresu za sada dvoje stradalih

Jedna žena je poginula u mestu Kazamikola u severnom delu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada, prenosi AFP.

Zemljotres je bio jačine 4 stepena Rihterove skale, na dubini od 10 kilometara, a registrovan je u ponedeljak uveče nešto pre 21 čas, u vreme kada su mnogi večerali, a nedugo zatim dogodilo se 14 manjih potresa. 


Oko 4 sata ujutru iz ruševina jedne zgrade spasioci su izvukli sedmomesečnu bebu, dok još uvek pokušavaju da izvuku dva dečaka, uzrasta 4 i 7 godina, koji su živi ali zaglavljeni u ruševinama i sa kojima kontaktiraju telefonom. 

Jedina bolnica na ostrvu je takođe pogođena zemljotresom i delimično je evakuisana, a pet pacijenata je helikopterom prebačeno u druge bolnice u Italiji. 

U zemljotresu je povređeno 26 osoba, a devet se vodi kao nestalo. 


Evakuisan je i jedan hotel, a u potrazi za nestalima učestvuju i specijalni policijski timovi sa psima tragačima, javlja AP. 

Nakon zemljotresa ljudi su istrčali na ulice, a veći deo zemljotresa je ostao bez struje koja je u međuvremenu stigla. 

Iskija je popularno letovalište, čuveno po termalnim vodama.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading