(VIDEO) Drama na nebu! Švedski avion se primakao Rusiji, a onda se pojavio moćni Suhoj

Autor:

Svet

25.02.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi su podigla u vazduh iznad Baltičkog mora borbeni avion Su-27 zbog švedskog vojnog aviona koji se približio ruskim granicama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Moćni Suhoj

Ministarstvo je navelo da se Su-27 približio švedskom avionu na bezbednom rastojanju kako bi identifikovao letelicu. Ruski lovac vratio se na aerodrom nakon što se švedski avion udaljio od ruske državne granice.

Prema njegovim rečima, u trenutku incidenta švedski avion se nalazio u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Švedska vojska je u saopštila da je 22. februara ruski SU-27 prošao na manje od 20 metara od švedskog izviđačkog aviona koji se nalazio u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltičkog mora.

 

 

Ruski ambasador Viktor Tatarincev sastao se tim povodom sa komandantom odeljenja za evropsku berzbednost švedskog ministarstva spoljnjih poslova Juliusom Liljestromom.

Liljestrom je preneo stav Švedske koja tvrdi da su se "ruski piloti poneli bezobzirno i neprofesionalno čime su ugrozili bezbednost leta i u najgorem slučaju, mogli da izazovu ozbiljnu nesreću", rekao je portparol ministarstva.

Ruski vojni resor međutim ističe da ruski vojni avioni lete u strogom skladu s međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, ne narušavajući granice drugih država.

Rusija naglašava da ni za koga ne predstavlja opasnost, ali da neće ignorisati dejstva koja su potencijalno opasna po njene interese.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading