Krvnik likvidiran: Španska policija potvrdila da je ubijen glavni napadač iz Barselone

Autor: Tanjug

Svet

21.08.2017

16:54 >> 16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija potvrdila je da je ubijen glavni osumnjičeni za napad izveden kombijem u četvrtak u Barseloni, a reč je o 22-godišnjem Marokancu Junesu Abujakubu, za kojim je do trajala potraga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ukazuje se pomoć povređenima posle terorističkom napada

Prethodno je katalonska policija potvrdila da je muškarac koji je nosio nešto što je izgledalo kao eksplozivni pojas ubijen danas u Subiratsu, oko 60 kilometara od Barselone, ali ga nije identifikovala, preneo je Rojters.

Španska državna televizija je javila, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je upucani muškarac Junes Abujakub (22), koji je osumnjičen da je kombijem u četvrtak po podne pokosio turiste i lokalne stanovnike u prometnoj ulici Las Ramblas u Barseloni, usmrtivši 13 osoba. 

On je peške otišao sa lica mesta i usput nasmrt izbo jednog prolaznika, čiji je automobil oteo kako bi pobegao iz grada.


Ministar unutrašnjih poslova Hoakim Forn ranije danas je, na pitanje da li je Abujakub bio vozač kombija koji je uleteo među ljude na šetalištu, odgovorio da sve ukazuje na to.

U napadu koji se dogodio u četvrtak na šetalištu Las Ramblas u Barseloni i letovalištu Kambrils, ubijeno je 15, a povređeno više od 120 osoba. 

Ostali osumnjičeni, za koje se verovalo da su deo 12-člane ćelije, uhapšeni su, ubijeni od strane policije ili su stradali u eksploziji u jednoj kući u Kataloniji, koja se dogodila dan pre napada kombijem u četvrtak, a samo je Abujakub bio na slobodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading