Putin otkrio mete: Ruska televizija objavila koji bi objekti u SAD bili gađani u slučaju nuklearnog napada!

Autor: Tanjug

Svet

25.02.2019

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska državna televizija prikazala je američke vojne objekte koje bi Moskva gađala u slučaju nuklearnog udara i navela da će hipersonične rakete koje Rusija razvija, biti u stanju da ih pogode za manje od pet minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Među ciljevima su Pentagon i predsednička rezidencija u Kemp Dejvidu, preneo je Rojters.

Izveštaj, kako navodi britanska novinska agencija, "neobičan čak i za agresivne standarde ruske državne televizije", emitovan je juče, nekoliko dana pošto je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je Moskva spremna za krizu tipa "kubanskih raketa", ako to žele SAD.

Uz napetost koje raste zbog ruskog straha da bi SAD mogle da rasporede nuklearne projektile srednjeg dometa u Evropi, dok ugovor o kontroli oružja iz perioda hladnog rata propada, Putin je rekao da da će Rusija biti primorana da odgovori postavljanjem hipersoničnih nuklearnih raketa na podmornice u blizini američkih voda.

SAD tvrde da nemaju neposredne planove za raspoređivanje takvih raketa u Evropi, odbacujući Putinova upozorenja kao neiskrenu propagandu, navodeći da trenutno nemaju nuklearne rakete srednjeg dometa koje bi mogli postaviti u Evropi.

Međutim, odluka SAD da napuste Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (INF) iz 1987. zbog toga što ga navodno krši Rusija, što Moskva negira, izaziva strah da će SAD početi da razvijaju takve rakete.

Putin je rekao da Rusija ne želi novu trku u naoružanju, ali je pojačao svoju vojnu retoriku, navodi Rojters.

Pojedini analitičari smatraju da je njegov pristup taktika da se SAD ponovo uključe u razgovore o strateškom balansu između dve sile, nešto što je Moskva dugo tražila, sa različitm rezultatima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading