(VIDEO) Šok u SAD, Tramp ostaje bez obezbeđenja?!

Autor: Republika

Svet

21.08.2017

16:26 >> 16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajna služba više ne može da priušti plaćanje agenata potrebnih za zaštitu predsednika Trampa i njegove porodice zbog prevelikog broja štićenih i čestih putovanja, navodi JU ES EJ Tudej.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oterao tajnu službu u bankrot: Donald Tramp

- Predsednik ima veliku porodicu, a naša odgovornost je potrebna po zakonu - rekao je Randolf  ALs, direktor službe, u intervjuu "Ju Es Ej Tudej" i dodao:

- Ne mogu to da promenim. Nemam fleksibilnost. 

Als je rekao da je više od 1.000 agenata već premašilo maksimalne plate zbog dodataka za prekovremene sat, a to je oko trećine radne snage agencije. Kao rezultat toga, direktor će razgovarati sa članovima Kongresa da podignu maksimalne plate sa 160.000 dolara godišnje na 187.000 dolara za ostatak Trampovog prvog mandata, navodi se u izveštaju.

 

USSS can no longer afford to pay agents protecting Trump family

The U.S. Secret Service can no longer afford to pay agents needed to protect Pres. Trump and his family, USSS director says: http://cbsn.ws/2wgWklw

Posted by CBS News on Monday, August 21, 2017

 

Agencija je takođe morala da se suoči sa čestim putovanjem predsednika na njegova imanja duž istočne obale na Floridi, Virdžiniji i Nju Džersiju, kao i odmore  drugih članova njegove porodice, navodi se u izveštaju.

U aprilu, CBS Njuz je objavio da putoivanja predsedničkim avionom nado odmarališta Mar-E-Largo koištaju 700.000 dolara. 

Tajna služba štiti 18 članova porodice predsednika, sa ukupno 42 osobe, navodi se u izveštaju. Tokom administracije Obame, agenti su štitili 31 osobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading