Kongres kontrira Trampu: Vojna intervencija u Venecueli - NIJE OPCIJA!

Autor: Tanjug

Svet

13.02.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Američki Kongres neće podržati američku vojnu intervenciju, uprkos izjavama predsednika Donalada Trampa o takvoj mogućnosti", izjavio je danas predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD Eliot Engel.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Foto: Ilustracija

- Zabrinut sam zbog predsednikovog zveckanja oružjem. Želim da budem jasan pred svima, vojna intervencija nije opcija - rekao je Engel na početku saslušanja pred Odborom na temu političke situacije u Venecueli, prenosi Rojters.

On je upozorio na moguće negativne efekte na građane Venecuele zbog odluke SAD da uvedu sankcije državnoj naftnoj kompaniji PDVSA, kako bi ograničile pristup predsedniku Nikolasu Maduru prihodima od nafte.

- Podržavam potrebu da se na ovaj način pritisne Maduro, ali Bela kuća mora da uzme u obzir moguće posledice tih sankcija na venecuelanski narod ako Maduro ne napusti funkciju u narednim nedeljama - rekao je predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD.

Predsednik Donald Tramp je u nedelju izjavio da ne isključuje mogućnost upotrebe američkih oružanih snaga u Venecueli. 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je danas američkog državnog sekretara da je Rusija protiv svake upotrebe sile u Venecueli, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading