Bolton o 40 godina od Islamske revolucije: 40 godina neuspeha i prekršenih obećanja

Autor: Tanjug

Svet

11.02.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Obeležavanje 40 godina od pobede Islamske revolucije u Iranu predstavlja 40 godina neuspeha i prekršenih obećanja", izjavio je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Prošlo je 40 godina neuspeha. Sada je na iranskim vlastima da promene ponašanje, a na iranskom narodu je da odredi smer kojim će se njihova zemlja kretati - napisao je Bolton na Tviteru.

On je istakao da će Vašington podržati volju iranskog naroda i da će stati iza njih kako bi osigurao da se čuje njihov glas, javio je AFP.

Bolton se na Tviteru obratio Irancima, koji su se okupili u Teheranu u velikom broju, kako bi proslavili 40 godina od Islamske revolucije tokom koje je muslimanski lider ajatolah Ruhola Homeini okončao vladavinu kraljevske dinastije u Iranu.

Islamska revolucija u Iranu trajala je od oktobra 1977. do sredine februara 1979. godine. Završnu fazu označio je 16. januara 1979. godine kada je iranski šah Muhamed Reza Pahlavi napustio presto i zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading