Pompeo iz Budimpešte zapretio Putinu: Nećemo mu dozvoliti da napravi razdor između prijatelja u NATO

Autor: Tanjug

Svet

11.02.2019

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas u Budimpešti da SAD neće dozvoliti ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da napravi razdor između prijatelja i NATO-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Kako prenosi Rojters, Pompeo je rekao i da bi SAD trebalo da budu više angažovane u regionu.

Posetom Budimpešti Pompeo je danas započeo turneju po zemljama Centralne Evrope tokom koje će, kako ocenjuje AP, na vrhu njegove agende biti zabrinutost SAD zbog rastućeg uticaja Kine i Rusije u tom regionu. Američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da će Pompeo o ovoj problematici razgovarati u Mađarskoj i Slovačkoj tokom posete ovim zemljama u ponedeljak i utorak.

Ti zvaničnici navode da će američki državni sekretar tamošnjim liderima snažno ukazati na značaj suzbijanja napora Kine i Rusije da te zemlje udalji od Zapada.

Pompeo će, kako se očekuje, razgovarati i o oslanjanju Centralne Evrope na ruske energente, kao i o prisustvu kineske visokotehnološke firme "Huavej". Osim Slovačke i Mađarske, Pompeo će posetiti Poljsku, Belgiju i Island.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading