Maduro: Tramp hoće moju glavu i već unajmio plaćene ubice!

Autor:

Svet

30.01.2019

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro žestoko je napao šefa Bele kuće Donalda Trampa optuživši ga da je naručio njegovo ubistvo i već uveliko mu iscrtao metu na čelu.

Maduro s vojskom

Kako tvrdi, Tramp je odredio da brutalnu egzekuciju u njegovo ime sprovede u delo kolumbijska mafija, koja je u direktnoj sprezi s predsednikom te zemlje Ivanom Dukeom.

- Sve vreme me štiti narod Venecuele i obaveštajna služba. Međutim, bez svake sumnje, Tramp je naredio kolumbijskim vlastima i mafiji da me ubiju. Ako mi se nekad nešto dogodi, onda će Donald Tramp i Ivan Duke biti odgovorni za to - poručio je Maduro u vatrenom intrevjuu koji je dao ruskoj agenciji RIA u trenutku kada SAD zajedno sa saveznicima iz sveta i iz Latinske Amerike po svaku cenu pokušavaju da ga svrgnu.

- Štiti me i bog, koji će mi podariti dug život - naglasio je Maduro samouvereno, odbivši, međutim, da odgovori na pitanje da li o njegovom životu brine i rusko obezbeđenje.

RepublikaFoto: AP/Matt Rourke

Tramp: Amerikanci, ne putujte u Venecuelu

Američki predsednik Donald Tramp juče je upozorio građane svoje zemlje da do daljeg nipošto ne putuju u Venecuelu zbog krize u toj zemlji. To je podstaklo bojazan da šef Bele kuće možda zaista sprema nešto veliko u toj naftom bogatoj latinoameričkoj državi, pa čak i vojnu intervenciju, te da zato ne želi da sopstveni narod dovede u opasnost.

- Maduro je voljan da pregovara sa opozicijom u Venecueli nakon sankcija SAD i prekida prihoda od nafte. Gvaido je na meti Vrhovnog suda Venecuele. Očekuju se i novi veliki protesti. Amerikanci ne bi trebalo da putuju u Venecuelu do daljeg - napisao je Tramp na Tviteru.

- Ne mogu to da kažem - rekao je on kratko nakon što su zapadni mediji danima optuživali Rusku Federaciju da je u Venecuelu poslala 400 svojih plaćenika da štite Madura, a što je Moskva odlučno negirala.

Maduro: Amerika hoće našu naftu i da uništi ideju i duh Simona Bolivara, revolucionara koji se borio za nezavisnost naše zemlje

Venecuelanski lider je otkrio i da je bio upoznat s pripremama zavere protiv njega, koju su podržavale SAD, a koja je izvedena prošle nedelje.

RepublikaFoto: AP/Fernando Vegara
ISPROZIVAN: Duke navodno radi s mafijom

32 ministarstva ima venecuelanska vlada

- Postoje pozivi iz Bele kuće da vojska podigne oružje i odbije da me prizna kao vrhovnog komandanta i predsednika republike. A dva su razloga za to. Prvo, Amerika želi da dođe do naše nafte zato što imamo najveće rezerve tog sertifikovanog energenta na svetu. Mi sertifikujemo i najveće rezerve zlata na svetu, imamo četvrtinu svetskih rezervi gasa, dijamante, ogromne rezerve vode za piće, aluminijuma, gvožđa i koltana. Mi smo sila u oblasti prirodnih resursa i njima to ne odgovara. A drugi razlog je ideološki - uništiti primer, ideju, duh Simona Bolivara, revolucionara koji se borio za nezavisnost u Venecueli i drugim južnoameričkim zemljama. Oni uporno hoće da mi bez ikakvog otpora prihvatimo kolonijalizam - objasnio je Maduro i istakao da je svestan da je njegov susret s Trampom nemoguć, ali da bi se situacija potpuno drugačije odvijala da se to dogodi.

RepublikaFoto: Tanjug

Neće da odstupi s vlasti, ali je za saradnju s opozicijom

Nikolas Maduro, koji odbija da pod pritiscima Amerike i njenih saveznika odstupi s vlasti, poručio je da je spreman da razgovara s opozicijom, ali uz učešće posrednika.

- To bih uradio zbog dobrobiti Venecuele, mira i njene budućnosti - izjavio je Maduro za rusku agenciju RIA i dodao da postoji nekoliko vlada koje su iskazale iskrenu zabrinutost za ono šta se dešava u Venecueli, te i da su spremne da daju svoj doprinos o rešavanju krize u toj zemlji.

- Putin nam daje podršku na svim nivoima i mi smo je primili s velikim zadovoljstvom i zahvalnošću - rekao je Maduro, nakon čega je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ponovio da Moskva želi da pomogne stvaranje uslova za dijalog između vlasti i opozicije u Venecueli.

12 njih je pod direktnom kontrolom vojske, koja podržava Madura

Predsednik Venecuele je time aludirao na američke napore da proglase kraj socijalizmu, koji je i dalje zastupljen u nekolicini latinoameričkih zemalja. Kako se u Vašingtonu veruje, taj sistem je paravan Maduru i njemu sličnima da zavode diktature i eksploatišu svoje zemlje zarad ličnih interesa. S obzirom na to da je u ekonomskom smislu Venecuela doživela neviđenu propast, takva situacija je izazvala i ogromno nezadovoljstvo naroda, na čije je čelo prethodnih dana, zahvaljujući SAD, došao Huan Gvaido. On je za juče i za subotu najavio organizovanje novih masovnih antivladinih protesta, sličnih onima kakvi su održani protekle srede, zbog čega je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton poručio zvaničnicima u Karakasu da im je bolje da Gvaidu ne zafali ni dlaka s glave.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Gvaidu zabranjeno da napusti zemlju

Nakon izveštaja američkog Vašington posta da je venecuelanski opozicionar Huan Gvaido projekat SAD i da je krajem 2018. nekoliko puta tajno odlazio u Ameriku da bi dobio instrukcije kako da radi na rušenju Nikolasa Madura, glavni tužilac Venecuele Terek Vilijam Sab zatražio je da se Gvaidu zabrani izlazak iz zemlje. Sab, koji je i dalje veran Maduru, doneo je tu odluku na osnovu istrage o Gvaidovim antivladinim aktivnostima. Takođe, u Venecueli su zamrznuti svi njegovi računi.

- Gvaido otvoreno pomaže stranim zemljama da se mešaju u unutrašnje stvari Venecuele - naglasio je Sab.

Inače, Maduro je u intervjuu za RIA novosti poručio i da bi bio spreman na nove izbore, ali ne kada pozivi za njih dolaze ucenama iz Amerike.

Bolton: Maduro, nemoj da si se usudio da naškodiš Gvaidu

- Ko su oni da odlučuju o bilo čemu ovde? Ja sam osvojio 68 odsto glasova birača u maju 2018. Pobedio sam legitimno - naglasio je Maduro i Gvaida nazvao marionetom SAD.

Najokorelije mafijaške grupe na svetu

- kolumbijska mafija počela je da postoji od sredine šezdesetih godina, kad su prvi trgovci drogom počeli prodaju droge na malo na teritoriji SAD

- ubrzo su formirani moćni karteli "Medeljin" i "Kali", koji su postali vodeći proizvođači kokaina na svetu

- vlada Kolumbije je u jednom trenutku sarađivala sa kartelom "Kali" kako bi obuzdala "Medeljin" jer su njegove vođe želele državnu vlast

- "Kali" je danas najveća mafijaška organizacija na svetu

- poznati su po dobroj saradnji sa organizovanim grupama u svim zemljama i svi transporti kokaina, uglavnom brodovima, odvijaju se pod njihovim nadzorom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading