TEŠKE OPTUŽBE - Maduro: Tramp je naredio moje ubistvo!

Autor: Tanjug

Svet

30.01.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro danas je izjavio da je američki predsednik Donald Tramp naredio vladi Kolumbije i lokalnoj mafiji u toj zemlji da ga ubiju, javljaju agencije.

RepublikaFoto: Tanjug
Nikolas Maduro

AP prenosi da je Maduro kazao da zna za "naredbe" Donalda Trampa koje je dao kolumbijskoj vladi i lokalnoj mafiji, da ga ubiju. Rojters prenosi da je Maduro ovo kazao u intervjuu za agenciju RIA Novosti.

- Mene sve vreme štiti narod Venecuele i imamo dobru obaveštajnu službu. Međutim, bez svake sumnje, Donald Tramp je izdao naredbu da me ubiju. Rekao je kolumbijskim vlastima, kolumbijskoj mafiji da me ubiju. Ako mi se nekad nešto dogodi, onda će Donald Tramp i predsednik Kolumbije Ivan Duke biti odgovorni za sve što mi se desi - naglasio je Maduro.

On je, međutim, u istom intervjuu ponovio da ima dobar sistem zaštite rekavši da značajnu zaštitu ima od "Boga koji će mi podariti dug život", prenosi "Sputnjik".

Na pitanje da li je rusko privatno obezbeđenje deo te zaštite, nije želeo da odgovori.

- Ne mogu to da kažem. Nemam komentar na tu temu - rekao je Maduro.

Takođe je naveo da je bio upoznat sa pripremama zavere protiv njega, koju su podržavale SAD.

- Postoje pozivi iz Bele kuće da vojska podigne oružje i odbije da me prizna kao vrhovnog komandanta i predsednika Republike - rekao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Pod aktuelnim uslovima je, kaže, mala verovatnoća da će se sresti sa Trampom, jer to neće dopustiti okruženje američkog predsednika, ali ističe da bi "bila potpuna druga priča" kada bi se sastali.

U istom intervjuu je naglasio da je glavni cilj SAD u Venecueli da izvuku njenu naftu i druge resurse.

- Glavni razlog je dobijanje nafte, zato što imamo najveće rezerve sertifikovane nafte na svetu. Sertifikujemo najveće rezerve zlata na svetu, imamo četvrtinu najvećih rezervi gasa na svetu, velike rezerve dijamanata, ogromne rezerve vode za piće, aluminijuma, gvožđa i koltana. Mi smo sila u oblasti energetskih, prirodnih resursa - istakao je Maduro.

Drugi razlog je, prema njegovim rečima, ideološki. Uništiti primer, ideju, duh Simona Bolivara, južnoameričkog revolucionara koji se borio za nezavisnost u Venecueli i drugim južnameričkim zemljama.

- To je drugi veliki razlog - ubiti ovaj duh - duhovno, kulturno i politički. I kretati se bez ikakvog otpora ka neokolonijalizmu u zemljama Latinske Amerike - objasnio je Maduro.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading