Princ Filip se izvinio ženi povređenoj u sudaru s njim

Autor: Tanjug

Svet

27.01.2019

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, izvinio se danas ženi koja je nedavno povređena u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovao i on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip

Princ Filip (97) rekao je toj ženi, po imenu Ema Ferveder, da duboko žali što je ona zadobila povrede kada se 17. januara automobil koji je vozila sudario sa "lend roverom" za čijim je volanom bio on, prenosi AP.

U pismu, koje je objavio britanski list "Sandej miror", Filip je rekao da ga je zaslepilo sunce kada je izašao na glavni put u blizini kraljevske rezidencije u Sandringemu na istoku Engleske.

- Samo mogu da pretpostavim da nisam video automobil koji mi je dolazio u susret i veoma mi je žao zbog posledica - napisao je princ u pismu.

Ema Ferveder zadobila je tom prilikom prelom ručnog zgloba, dok je princ Filip ostao nepovređen, iako se njegov automobil prevrnuo.

Posle ove saobraćajne nezgode, suprug britanske kraljice nije optužen ni za kakav prekršaj i nastavio je da vozi.

Čak je viđen za volanom svog novog "lend rovera" svega dva dana nakon tog incidenta, a novi model "frilendera", u kojem je princ viđen na mestu vozača, isporučen je u Sandringem dan posle sudara, preneo je Bi-Bi-Si.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je princ Filip učestvovao podstakla je na društvenim mrežama raspravu o tome da li bi starije osobe trebalo da voze.

U skladu s aktuelnim britanskim zakonom, vozači stariji od 70 godina moraju da se podvrgnu sistematskom pregledu kako bi produžili vozačku dozvolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading