Putin: Nacistima nikad neće biti oprošteno!

Autor: Tanjug

Svet

27.01.2019

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sankt Peterburgu danas je obeleženo 75 godina od kako su sovjetske trupe oslobodile taj grad, tadašnji Lenjingrad, od nacističke opsade, a ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da nacistima nikada neće biti oprošteno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Nema i neće biti oprosta nacistima koji su odlučili da neosvojivi grad unište ciničnim iznurivanjem, ciljanim, namernim istrebljenjem stotina hiljada civila. To je ono što se naziva zločin protiv covecnosti - rekao je Putin, a preneo je Sputnjik. 

Putin je dodao da je cilj sadašnjih generacija da se očuva i podeli istina o nacističkoj opsadi Lenjingrada sa budućim generacijama, dodao je TAS S. 

- Naša dužnost je da dalje prenesemo praunucima pobednika svu herojsku istinu o opsadi Lenjingrada, osećaj divljenja čašću i dostojanstvom građana Lenjingrada i našu bol zbog stotina hiljada žrtava, i zbog onih koji su sahranjeni u Piskarjovskom, Smolensku i desetinama drugih groblja i masovnih grobnica - rekao je Putin obraćajući se u Sankt Peterburgu uoči manifestacije posvećene 75 godina od oslobođenja Lenjingrada u Drugom svetskom ratu.

Ruski predsednik rekao je da će taj događaj ostati veliki dan za građane Lenjingrada, Rusiju i ceo svet. 

- Kao i uvek, čuvaćemo sećanje na tih 872 dana užasnih i nehumanih testova koje su građani morali da prođu i njihove patnje i gubici ne mogu se meriti ni na koji način - poručio je Putin. 

On je naglasio da je važno učiniti svaki mogući napor kako se takve tragedije ne bi ponovile. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading