PIO SAM KRV DŽIHADISTIMA: Šokantna ispovest britanskog vojnika

Autor: blic.rs

Svet

17.08.2017

16:14 >> 16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši britanski vojnik Tim Vordsvort (39) napustio je svoj komotan život u Londonu i pridružio se kurdskim formacijama koje se bore protiv ISIS-a. O zastrašujućim proizorima koje je video, masovnim grobnicama i uništenim selima govorio je za "Dejli mejl" i otkrio kako je dobio nadimak "Tim kanibal".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Tim je objasnio da su ga kanibalom prozvali ratni drugovi, jer je kako je rekao "srkao krv" mrtvih džihadista dok ih je prebacivao do masovne grobnice.

- Gledao sam unakažena lica devojčica koje još nisu ušle u pubertet, a ovi divljaci su im bacali kiselinu u lice, jer nisu želele da spavaju sa njima. Alternativa je bila naprosto ih dokrajčiti i baciti u jamu - ispričao je.

Rat protiv Islamske države poredi sa prvim svetskim ratom i kaže da je u selima koje je sa svojim saborcima oslobađao nalazio jezive prizore.

- Realnost rata, užasne povrede i teror smrti je najgore iskustvo u mom životu. Zahvalan sam što sam živ - kaže Tim.

Tim je otkrio da je ispalio bar 1000 metaka u pripadnike ISIS-a dok se borio sa Narodnim jedinicama za zaštitu sirijskog Kurdistana (YPG). Njegov motiv da ode u rat protv džihadista bio je nedovršen posao koji je imao u vojsci kao odgovor na pokolj više od 1000 Jazida od strane ISIS-a u avgustu 2014. godine.

Njegova supruga Dalia sa kojom je u braku od 2010. godine do poslednjeg trenutka nije znala za njegovu odluku da ode da se bori u Siriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading