Kao pre 50 godina! Horor scene u centru Praga: Muškarac se zapalio na centralnom trgu

Autor: blic.rs, Republika

Svet

18.01.2019

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neidentifikovani pedestogodišnji muškarac prevezen je u bolnicu nakon što se namerno zapalio na centralnom trgu u Pragu, javili su lokalni mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesto gde se muškarac zapalio

Incident se dogodio na dan kada Česi obeležavaju 50 godina kada se student Jan Palah zapalio na Vjenceslavovom trgu u Pragu u znak protesta zbog sovjetske intervencije koja je ugušila Praško proleće iz 1968. godine.

Muškarac, koji je zadobio opekotine na 30 odsto tela, prevezen je u bolnicu, nakon što su prolaznici ugasili vatru, na istom mestu na kojem se i Palah zapalio u januaru 1969. godine.

- Prema prvim informacijama, muškarac rođen 1964. godine polio se zapaljivom tečnošću i zapalio - saoptšila je praška policija na "Tviteru".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U saopštenju se dodaje da je pokrenuta istraga o incidentu.

Iz Hitne službe u Pragu saopšteno je da je muškarac zadobio opekotine na oko 30 odsto tela i da su mu lekari izazvali trenutnu komu pre nego što je prevezen u bolnicu.

Motivi muškarca za ovakav postupak za sada nisu poznati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading