SVET JE GLADAN: U Venecueli kradu životinje iz ZOO vrta da bi se prehranili!

Autor: Tanjug

Svet

17.08.2017

09:55 >> 09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti Venecuele istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulia koje su verovatno ukradene kako bi bile pojedene. Ne vidi se kraj velikoj inflaciji.

RepublikaFoto: pixabay.com
U zoološkom vrtu u Venecueli životinje umiru od gladi

To je još jedan znak da stanovništvo trpi glad u zemlji sa hroničnom nestašicom hrane, prenose mediji.
Policijski zvaničnik je rekao da su dva ogrličasta pekarija, koji su po izgledu slični divljim svinjama, ukradeni tokom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Marakaibou na granici s Kolumbijom.

- Pretpostavljamo da su (ukradeni) s namerom da budu pojedeni - rekao je u utorak novinarima Luis Morales, zvaničnik policije u Zuliji.

Haotično propadanje socijalističkog modela Venecuele stvorilo je hronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i tera milione da traže hranu gde god mogu, između ostalog i u kantama i kontejnerima za smeće, preneo je Index.hr.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Karakasu, prema pojedinim izvorima.

Vlada je porekla da su životinje uginule od gladi rekavši kako se prema njima odnose kao "prema porodici".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading