Ne mogu im ništa ni Rusi, ni Ameri! Kinezi imaju PODZEMNI ČELIČNI ZID za odbranu od Trećeg svetskog rata

Autor:

Svet

17.01.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki kineski zvaničnici tvrde da su razvili revolucionarni obrambeni sistem koji može da anulira pretnju supersoničnog oružja budućnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nazvali su ga "Veliki podzemni čelični zid”, a za rad na njemu su nedavno 82-godišnjem Ćijanu Ćiju dodelili prestižnu nagradu za nauku i tehnologiju.

Sam Ćiju je ovaj "zid" nazvao poslednjom crtom obrane Kine.

Radi se o kompleksnom sistemu obrambenih postrojenja smeštenih duboko ispod površine planinskog područja što ih čini prilično sigurnima. U kineskoj vladi tvrde kako se radi o obrambenom sistemu čiji je razvoj pratio razvoj oružja. U slučaju da zakažu protivraketni sistemi, ovaj čelični zid trebao bi odbije bilo kakav napad.

Ovaj obrambeni sistem bitan je dodatak kineskom vojnom arsenalu, s obzirom na to da može da zaustavi i hipersonične rakete na kojima ubrzano rade i Rusija i SAD.

- Hipersonično oružje u ovom trenutku može da probije sve ostale obrambene sistemeu svetu, zato je Kina ovime korak ispred svih - rekao je Ćiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading