RASKRINKANA PREVARA: Otkriveno američko i britansko hemijsko oružje u Siriji

Autor: Tanjug

Svet

16.08.2017

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izveštaje o oružju američke i britanske proizvodnje koje je pronađeno u napuštenim skladištima oružja pobunjenika u Siriji bi trebalo istražiti, izjavio je zamenik potparola Ujedinjenih Nacija Farhan Hak i dodao da Damask nije poslao informacije o tome UN-u, prenosi Tas.

RepublikaFoto: youtube.com/Middle East Channel
Foto: Ilustracija

- Zabrinuti smo povodom izveštaja o tokisičnom oružju. To su stvari koje bi trebalo istražiti - rekao je Hak i dodao da za sada UN nema zvaničnih informacija o tome.

Zamenik sirijskog ministra spoljnih poslova Fejsal Mikdad izjavio je danas na konferenciji za medije u Damasku da su hemijska oružja proizvedena u Velikoj Britaniji i SAD pronađena na teriotrijama koje su oslobođene od terorista, prenosi Tas.

- Sva pronađena sredstva su bile rucne bombe i minobacačke granate opremljene agensima CS i CH. Hemijsku municiju je proizvela firma Federal Laboratories iz SAD, a agense britanski Cherming Defence UK i americki NonLethal Tećnologies - naveo je Mikdad na konferenciji za novinare u Damasku na kojoj su prikazane i slike, prenosi Tas.

Mikdad je dodao da je, prema članu pet Konvencije o zabrani hemijskog oružja, primena otrovnih supstanci dozvoljena jedino u slucaju smirivanja nereda, a korišćenje u vojne svrhe je zabranjeno.

Izvor iz UN-a rekao je za Tas da će predstavnici tog tela posetiti Siriju sledeće nedelje da istraže oružja nađena u napuštenim skladištima oružja pobunjenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading